Begavet anvendelse af data kan gøre mennesker liv bedre

Vi har svært ved at få armene ned! Hos Enversion A/S har vi nemlig fået lov til at forene det, vi er bedst til med noget af det, vi elsker allermest. At udvikle skarpe algoritmer, der kan være med til at gøre menneskers liv bedre.

Over de næste fem år skal Enversion A/S således arbejde tæt sammen med en række af landets sejeste kræftforskere om at udvikle og opbygge en dynamisk vidensbank, der skal støtte læger og behandlere i arbejdet med at forebygge og behandle senfølger af brystkræftbehandling.

Det kommer til at ske ved hjælp af metoderne machine learning og kunstig intelligens, og her er holdet hos Enversion A/S blandt de førende.

Slemme senfølger

Brystkræft er den hyppigste kræftdiagnose blandt kvinder. Heldigvis er behandlingsudsigterne rigtig gode, og op mod 60.000 danske kvinder skønnes i dag at være det, der i fagkredse betegnes som langtidsoverlevere af brystkræft.

Desværre er der en række alvorlige senfølger af sygdoms- og behandlingsforløb forbundet med diagnosen. Disse senfølger har ikke alene betydning for den enkelte patient, de kan også koste samfundet dyrt.

Der er endnu ikke skabt et samlet overblik over risici, behandling og mulig forebyggelse af problemet. Det skal ændres nu. Men for at det bliver det bedst tænkelige redskab for lægerne, kræver det en unik dataløsning inklusiv en app, som Enversion altså skal udvikle.

”Vi er ikke læger. Vi kan ikke redde liv. Men vi er eksperter i at udvikle de bedste redskaber til dem, der kan. Selvom det kan lyde helligt eller poppet, så går vi altid og drømmer om at være med til at gøre verden til et bedre sted. Det synes vi i den grad, vi får lov til her, siger administrerende direktør for Enversion A/S Thomas Schultz.

Projektet er støttet med hele 10 millioner kroner af Kræftens Bekæmpelse, og foruden Enversion A/S omfatter det en række af landets fremmeste kræftforskere.

Nysgerrig? Kontakt Simon Lauritsen på +45 3055 4920.